Több mint 1500 edző emelte a szintet az ETO Parkban

2016. április. 01., 17:07   |    

Több mint 1500 edző emelte a szintet az ETO Parkban

Az MLSZ Edzőképző Központja csütörtökön több mint 1500 hazai szakember részvételével rendezte meg az "Emeljük a szintet" című szakmai nap-sorozat kilencedik felvonását.

A szakmai nap minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott le, 1570 edző regisztrált a győri ETO-stadionban megrendezett, kizárólag gyakorlati bemutatókból álló előadásokra. A részvétellel a tanulás mellett kreditpontokat is lehetett szerezni, ami feltétele a licencmegújításnak, de nem elsősorban a kreditekért volt érdemes ellátogatni az ETO Parkba, a színvonalas bemutatók még nagyobb vonzerőt jelentettek az edzők számára.

A stadion centerpályáján az aktuális UEFA Elite Youth A tanfolyam hallgatói vezényeltek bemutatóedzéseket utánpótláscsapatok számára, áttekintést adva különböző játékrendszerek felépítéséről, azok védekezésbeli és támadásbeli elemeiről.

- Az elmúlt három évben komoly változtatásokat eszközöltünk az edzőképzésben, és nemcsak az anyagában, hanem az egész szellemiséget tekintve. A mostani jelentős létszám is bizonyítja, hogy sikerült megértetni a magyar edzői karral, hogy fejlődni kell, folyamatosan követni kell a trendeket, lépést kell tartani a világ labdarúgásával. Nekünk nagyon komoly visszajelzés ez a létszám. Két és fél éve száz-százhúsz edző jött el az első továbbképzésre, most ezerötszázhetven kolléga jött el az ETO Parkba - mondta az MLSZ TV-nek Szalai László, a szövetség Edzőképző Központjának igazgatója.


A hírkategória további hírei

Általános
Megkezdődött a 2017-es Pro-licences képzés
Általános
Szakmai napon vettek részt a hazai kapusedzők
Általános
U17: szakmai utánpótlásnapok Telkiben
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL